Blokkaderdeuren versus Argenta Invisidoors

Ben jij op zoek naar een binnendeur die jou een strakke en moderne look kan bieden? Dan heb ik twee opties voor jou: een blokkaderdeur of een Argenta Invisidoor DL*. Uiteraard zijn er verschillen tussen beide opties. Om jou deze keuze wat makkelijker te maken leg ik ze graag even uit.

De verwerking in de muur

Bij een blokkaderdeur heb je de keuze tussen het strakke, moderne en minimalistische. Hierbij wordt de kader quasi gelijk met de muur geplaatst. Anderzijds kan je het traditionele aanhouden door de kader te laten uitkomen. Op de foto’s hierboven een verduidelijking van deze opties. Bij een blokkaderdeur zijn er steeds standaard scharnieren voorzien, maar je kan ook gaan voor de optie onzichtbare scharnieren.

Bij een Arganta deur wordt de kader bij in de muur verwerkt. Deze kader is dus niet zichtbaar als de deur gesloten is. De kader wordt als het waren bij in de muur gepleisterd. Een Invisidoor van Argenta wordt standaard geleverd met de onzichtbare scharnieren die bijdragen tot de strakke, minimalistische look.

 

Het systeem

Ook hier begin ik weer eerst met de meest standaard deur: de blokkaderdeur. Standaard is wel de geschikte term in dit geval. Want het systeem van een blokkaderdeur is gelijk aan een systeem van een doorsnee binnendeur. In elke binnendeur wordt een slot voorzien, deze zorgt er namelijk voor dat jouw deur kan sluiten. Of je jouw deurblad voorziet van een slotplaat, zodat je de deur ook kan vast maken, is een persoonlijke keuze.

Een Invisidoor van Argenta heeft hetzelfde principe: standaard ook een slot. Enkel de werking hiervan verschilt. Bij een blokkaderdeur valt er een ‘blokje’ in een opening bij het loslaten van de kruk. Hierdoor kan de deur gesloten blijven. Dit zogenaamde blokje hebben de Argenta deuren ook, alleen is dit niet zichtbaar wanneer de deur geopend is. Het slot werkt hier namelijk magnetisch. Het zogenaamde blokje wordt, van zodra het in contact komt met de magneet, uit het deurblad getrokken. De foto’s hieronder zullen verduidelijking brengen.

 

Combineren

Bij beide deuren kan je naar hartenlust combineren als het aankomt op krukken en slotplaatjes. Alsook op het deurblad: schilderdeur, fineer, gelakt,…. en het motief op jouw deurblad: met groeven, met glas,…

 

Kom langs in onze showroom en ontdek alvast enkele opties! Heb je graag advies tijdens jouw bezoek. Maak dan een afspraak met onze projectleider interieur en hij zal je al de geheimen die binnendeuren bieden prijsgeven.

*Voor meer uitleg over de verschillende Invisidoors raadpleeg onze website.