Een keuken kiezen? Volg deze 3 stappen.

Een keuken kiezen, doe je niet elke dag. Bovendien gaat het om een zeer belangrijke investering die een grote impact heeft op het dagelijks leven van uw gezin. We helpen u stapsgewijs op weg bij het kiezen en uitwerken van de perfecte keuken. Volg daarbij onze drie stappen.

  1. Denk na over uw levensstijl

Een keuken moet passen bij uw levensstijl. Neemt u uitgebreid de tijd om te koken of kiest u eerder voor de snelle hap? In het eerste geval hebt u nood aan grotere werkvlakken, in het andere geval moet u vooral geschikte apparatuur hebben om snel dingen te bereiden.

 

De grootte van de keuken hangt ook samen met uw gezinsgrootte. Een koppel zonder kinderen wil snel eten en maakt geen probleem van een kleine eethoek.

 

Een gezin met kinderen heeft dan weer nood aan een grotere keuken waar ook andere activiteiten kunnen plaatsvinden, bijvoorbeeld het maken van het huiswerk. Maak concreet een lijstje van de activiteiten die u absoluut in uw keuken wilt doen.

 

  1. Organiseer de verschillende functies

Een keuken vervult een aantal functies die moeten georganiseerd worden: het opslaan van voedsel, het bereiden van maaltijden en het opbergen van vaat en keukengereedschap.

 

Bekijk dan ook hoeveel ruimte u nodig hebt voor het opslaan van voedsel. Hiervoor moet u ook kijken naar andere ruimtes in uw huis (koele berging, kelder,…). Voor het bereiden van de maaltijden zijn er drie ‘polen’ waar de werkzaamheden zich concentreren: de spoelbak, het fornuis en de koelkast. Deze drie elementen vormen een denkbeeldige ‘werkdriehoek’. De maximale omtrek van deze driehoek bedraagt best zeven meter. Anders legt u te veel verplaatsingen af.

 

Aan de hand van de verschillende functies die u in uw keuken wenst, bepaalt u de vereiste keukentoestellen.

 

  1. Leg uw keukenplan vast.

Naast de belangrijke keuze voor een open of gesloten keuken, bestaan er verschillende typeplannen met praktische indelingen. Zo zijn er de keukens in lijn (perfect voor een lange, smalle kamer), een parallelkeuken (perfect voor rechthoekige kamers met een venster in elk van de kleine zijden), de keuken in L-vorm, een keuken in U-vorm (een mooie groepering met een aanzienlijk opbergvolume), de keuken in G-vorm (één van de takken van de U komt loodrecht terug naar het centrum van de keuken) of een keuken met ‘eilandje’ (perfect voor een grote ruimte met verschillende deuren en venster).

 

Wenst u de juiste begeleiding bij het uitwerken van uw droomkeuken? De vakmensen van SD vertalen uw wensen naar een perfect keukenontwerp.

 

Benieuwd? Kom langs in onze showroom!