Geen klassieke draaideur? Hier twee alternatieven!

Wil jij ook eens wat anders in jouw woning dan de klassieke manier? Wens jij vernieuwing in jouw woning? Dat kan! Hieronder stel ik je graag voor aan binnendeuren met die extra touch.

Pivotdeuren

Een pivotdeur verschilt allereerst met de klassieke binnendeur al in de omkadering. Want deze heeft hij namelijk niet, een pivotdeur bevat geen kozijn. Deze binnendeur draait verticaal om zijn as. Deze as bevindt zich +/- 6.6cm van de muur. Als onderste draaipunt wordt een vloerveer gebruikt. Deze zorgt ervoor dat de pivotdeur zich na het openen weer automatisch sluit.

Vaak worden zulke binnendeuren gebruikt als blikvanger tussen de hal en de living. Kies je voor zulke deuren in glas? Dan geniet je ook nog eens van een maximale lichtinval!

 

Schuifdeuren

Een schuifdeur is ideaal bij een kleine ruimte. Als je een klassieke draaideur zou plaatsen verlies je al veel plaats aan de draaicirkel van deze deur. Bij een schuifdeur heb je dit nadeel niet! Pas wel op om deze te gebruiken voor ruimtes waar geluidsdichtheid belangrijk is. Zo denk ik aan een bureau waar volle concentratie moet gewerkt worden. Schuifdeuren hebben namelijk een akoestische beperking.

Je kan schuifdeuren toepassen bij zowel nieuwbouw als renovatie. Bij renovatie zijn de mogelijkheden wel beperkter en zal de schuifdeur in bijna alle gevallen voor de wand moeten lopen. Dit terwijl er bij nieuwbouw voor gezorgd kan worden dan de schuifdeur bij het openen in de wand verdwijnt. Let hier wel bij op! Want deze moeten mee voorzien worden bij het opmaken van de plannen! Echter betaal je hier wel een hogere prijs voor, aangezien het werk dat hieraan te pas komt ook ingewikkelder is.

Ben je niet zo’n fan van de rails en de vloergeleiders? Geen enkel probleem! Deze kunnen geïntegreerd worden, zo worden ze onzichtbaar!

 

 

 

Ben jij op zoek naar een firma die jouw nieuwe binnendeuren kan verzorgen? Dan is SD de perfecte partner voor jou! Kom zeker eens langs in onze showroom en dan bespreken wij samen hoe jouw nieuwe binnendeuren eruit zullen zien.