Jouw gevel met een bekleding in zink

Bent u ook uit gekeken op die saaie oranje bakstenen? Wilt u eens iets anders dan dat traditionele? Wenst u uw gevel meer karakter en persoonlijkheid te geven? Bekijk dan eens de opties om jouw gevel te bekleden. Ik introduceer alvast zink als optie om jouw gevel mee te bekleden.

 

Als u kiest voor zink als gevelbekleding kan u genieten van een optimaal wooncomfort. Bij het bekleden van uw gevel met zink wordt er namelijk een isolatielaag tussen de draagmuur en de voorzetgevel geplaatst. Dit zorgt ervoor dat jouw muren minder snel afkoelen in de winter. Anderzijds zorgt het er ook voor dat de muren langer koel blijven in de zomer. Afhankelijk van welk materiaal u kiest als isolatie kan u ook genieten van geluidscomfort.

Gevelbekleding - zink

Zink kan je verkrijgen in twee verschillende opbouwmanieren. Enerzijds heb je het overlappingsprofiel. Deze panelen kunnen enkel horizontaal geplaatst worden. Anderzijds heb je gevelpaneel. Hierbij kunnen de panelen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Beide systemen hebben volgende eigenschappen:

  • Duurzaam en waterdicht
  • Moswerend en onderhoudsvriendelijk
  • Lichte draagstructuur met een lichte bekleding
  • Mooi combineerbaar met alle materialen

Maar waar zitten dan de verschillen? Deze zit voornamelijk in de opbouw. Het woord zegt het eigenlijk al zelf, een overlappingsprofiel. Hierbij gaan de verschillende panelen elkaar overlappen. Dit resulteert in een subtiel spel van licht en schaduw. Bij een gevelpaneel worden de panelen naast elkaar gemonteerd. Dit dankzij een eenvoudig tand – en groefsysteem met mechanische bevestiging. Naast het systeem zit er ook een verschil in de beschikbare tinten. Graag verwijs ik u door naar onze website om deze tinten te bekijken.

Wenst u uw gevel te bekleden? Neem dan zeker en vast contact met ons op! Liever een persoonlijk gesprek?  Breng in dat geval een bezoekje aan onze toonzaal.