Hoe begin je aan een badkamerrenovatie?

De tijd is aangebroken om die oude badkamer, die je ondertussen al helemaal beu bent gezien, te vervangen. Zo’n renovatie brengt de nodige stress met zich mee. Wij van SD ontzorgen graag onze klant, dus laat dit handige stappenplan jouw helpen om het proces net dat tikkeltje aangenamer te maken!

1/ Budgetbepaling

Gerealiseerd project te Geel - Badkamerrenovatie
De allereerste en misschien wel de belangrijkste stap is het bepalen van je budget. Bepaal ook of er nog wat speelruimte is of dat het budget dat je vooropstelt echt wel het maximum is. Waarom is dit van groot belang? Het geeft je een filter op al de ideeën die je gaat verzamelen. Je kan meteen een realistisch beeld vormen, zonder weg te dromen over die super-de-luxe inloopdouche die eigenlijk buiten je budget valt.

 

2/ Pinnen maar!

Badkamer te Balen
Nu je weet in welke prijscategorie je je inspiratie moet gaan zoeken, is het tijd om het internet af te stromen op zoek naar de badkamerelementen waarnaar jij op zoek bent! Pinterest is daar een heel leuke tool voor! Creëer een bord: badkamerinspiratie en laat het pinnen beginnen! Kom ook ideetjes stelen op onze Pinterestpagina! Zo kan je meubels pinnen, maar evengoed kleuren die je leuk vindt. Een mooie muurdecoratie of wat gezellige decoratie!

 

3/ De indeling

Badkamerrenovatie - Geel
Je kan natuurlijk zoveel inspiratie opdoen als jezelf verlangt. Echter moet je wel rekening houden met de ruimtebepaling. Heb je plaats voor een douche en een bad? Waar hang ik best mijn radiator? Ook je gezinssituatie heeft een invloed op de indeling van jouw badkamer. Denk maar aan een dubbele lavabo, extra opbergruimte, …

Laat thuis de binnenhuisarchitect in je los en schets jouw badkamer eens uit. Ruwweg om te kijken waar je wat kan zetten, om het geheel wat meer tot leven te brengen. Ook kan dit een handige tool zijn bij je eerste bespreking. Zo heeft onze projectverantwoordelijke meteen een idee van de ruimte en kan hij of zij van start met je meedenken!

 

4/ De eerste bespreking

Badkamer - Geel
Geraak je er zelf nog niet zo goed uit? Of heb je al een hele schets uitgewerkt? Voor beide klanten staan wij met evenveel plezier klaar met ons advies! Zo bekijken we samen hoe we de ruimte optimaal kunnen benutten via de meest praktische inrichting. Ook de indeling van je meubels bekijken we graag samen. Heb je veel opbergruimte nodig? Hoe kunnen we dit het beste verwerken? Samen gaan we door een tal van vragen tot we al de nodige informatie verworven hebben!

Waar ik nu nog niets over verteld heb, dat is de materiaalkeuze. Ook daar helpen onze professionals je graag bij! Zij kennen het assortiment net dat tikkeltje beter, daardoor kunnen ze op basis van jouw wensen het perfecte meubel voorstellen! Dit allemaal binnen jouw budget!

 

5/ Afbraakwerken

Badkamer westerlo
Nu we door de fase van bepreken en ontwerpen gewandeld zijn, is het tijd om aan het echte werk te beginnen! De afbraakwerken kunnen telkens door de klant voorzien worden, echter zijn we binnen SD voorstander om dit ook voor onze rekening te nemen. Ik hoor jullie al denken, ja dan kunnen ze meer ontvangen. Echter is onze voorkeur gebaseerd op twee heel andere pijlers:

  • Planning
  • Onvoorziene ontdekkingen

Als we zelf instaan voor de afbraakwerken, kunnen wij de plaatsing naadloos laten volgen. Omdat we maar met één planning rekening moeten houden. Bij een renovatie kunnen er altijd onvoorziene omstandigheden de kop opsteken. Denk maar een slechte leidingen of houtrot van zodra je de vloer afbreekt. Onze ervaren plaatsers zijn dan instaat om meteen te koppelen en een oplossing te voorzien.

 

6/ Plaatsing

Badkamer - Wommelgem
Tot slot is het tijd om al de nieuwe elementen van jouw badkamer te plaatsen. Het geheel begint, eindelijk, vorm te krijgen! Na onze plaatsing, maken wij nog graag even tijd vrij om samen met jou de badkamer te inspecteren. Is er dan nog een puntje dat je mist of heb je een opmerking kan je het meteen melden.

 

Op zoek naar de ideale partner voor jouw badkamerrenovatie? Leer ons persoonlijk kennen tijdens een showroombezoek, we helpen je graag verder!