Hoe begin je aan jouw badkamerrenovatie?

Steeds meer mensen renoveren hun badkamer. Ze willen een nieuwe look of een nieuwe indeling. Mogelijk moet er ruimte komen voor een bad, een stoomdouche of een bubbelbad. U renoveert niet elke dag uw badkamer. We geven u graag enkele tips om de badkamerrenovatie op de juiste manier aan te pakken.

Vooraleer het opbreken van de bestaande badkamer begint, is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Wat verlangt u van uw badkamer? Moet er een extra toilet komen? Wenst u een dubbele wasbak of is dat niet nodig? Bij een groter gezin adviseren we absoluut een dubbele wasbak.

Wat mis je, wat stoort je?

Badkamer - Herentals

Wat mis je aan uw huidige badkamer en wat stoort u momenteel? Neem je graag een bad of geef je de voorkeur aan een douche? Des te ouder je wordt, des te belangrijker wordt een inloopdouche. Heeft jouw badkamer wel voldoende ruimte voor een dubbele wasdak, een douche én een bad? Wat blijft over als je moet kiezen.

Laat je inspireren

Badkamer-oelegem

Ga pas verder wanneer je deze basiskeuzes hebt genomen of de vereiste compromissen hebt gesloten. Een combinatie van een bad met een douche daarboven is mogelijks een mooie oplossing. Laat je daarbij zeker ook inspireren door de badkamer van anderen. Vraag bij familie en vrienden hoe zij het hebben gedaan en welke lessen zij hebben getrokken. Probeer daarbij de ruimte in jouw eigen huis te vergelijken met een realistisch vergelijkingspunt.

Toestellen en materialen selecteren

Badkamer westerlo

Nadat je de basisindeling van jouw toekomstige badkamer hebt vastgelegd, is het tijd om de toestellen en de materialen te kiezen. Belangrijke keuzes daarbij zijn de wand- en vloertegels, het bad en/of de douchecabine en alle andere badkamermeubels.

En zeker nooit vergeten: hou ook je budget in het de gaten. De kosten kunnen snel oplopen. Daarbij mag je volgende kosten niet vergeten: slopen en afvoer van het puin, nieuw pleisterwerk, het betegelen en opnieuw vloeren, de montage van alle badkamermeubels, het kitwerk, de verlichting,…

Uitvoering: stap voor stap

Badkamer Olen

Bij een badkamerrenovatie moet je stap voor stap te werk gaan. De juiste volgorde van de verschillende werken is daarbij van cruciaal belang. Na het verwijderen van de bestaande badkamer brengt je eerst de ruwbouw van de muren in orde. Vervolgens verleggen we de waterleidingen voor de nieuwe installaties. Ook de verlichting en de stopcontacten moeten naar de juiste plaatsen verplaatst worden.

Stort vervolgens een nieuwe vloer. Vervolgens komen de pleisterwerken aan bod, inclusief het schilderwerk en het plaatsen van de wandtegels. Nu is het tijd voor het badkamermeubilair en het monteren van het sanitair en de kranen. Tenslotte worden de kranen en de kieren van het sanitair afgekit.

 

Vertrouw jouw volledige badkamerrenovatie toe aan de vakmannen van SD? Kom langs in onze showroom en we bespreken samen de mogelijkheden.