Hoe richt je jouw zolder in als slaapkamer?

Nood aan een extra slaapkamer? In plaats van meteen voor een ingrijpende uitbreiding van uw woning te kiezen met een aanbouw, bekijkt u best eerst de mogelijkheden van uw zolder. Een ongebruikte zolder inrichten als slaapkamer is de meest goedkope en eenvoudige manier om extra ruimte te creëren.

In zeer veel woningen wordt de zolder alleen gebruikt om oude ongebruikte spullen weg te steken of dozen te stockeren. Eigenlijk is dat een totale verspilling van ruimte. Meestal worden deze spullen toch nooit meer gebruikt. Bovendien kunt u uw zolderkamer gemakkelijk ombouwen tot een waardevolle extra leefruimte. Een slaapkamer bijvoorbeeld, maar ook een speelruimte, werkkamer of een badkamer kunnen perfect.

In vele gevallen beschikt u op de zolder over een serieuze oppervlakte, vergelijkbaar met de totale oppervlakte van de onderliggende verdieping. Dit maakt de zolder vaak voldoende groot voor het inrichten van de master bedroom. In het andere geval zijn één of meerdere kinderkamers zeker mogelijk.

Zorg voor voldoende licht

Een extra tip voor deze schuine wanden is om te werken met lichte kleuren bij het schilderen. Deze muren hebben de neiging om op u af te komen. Lichte kleuren als wit, beige, pasteltinten,… maken de ruimte groter dan ze in werkelijkheid is. Een zolder heeft vaak te weinig natuurlijke lichtinval. Dat valt eenvoudig te verhelpen door het plaatsen van zolderramen of zelfs een volledige dakkapel. Bij een dakkapel creëert u zelfs nog extra ruimte.

Creëer een transparant gevoel

Hoe ontwerp je een extra slaapkamer op zolder?

Probeer steeds een gevoel van open ruimte op uw zolderkamer te bevorderen. Dit kan door het kiezen voor transparante materialen voor deuren en kasten. Glas is hiervoor uiteraard de ideale oplossing. We denken aan glazen schuifdeuren, glazen deuren, een glazen wand naar de dressing,… Zo loopt de ruimte visueel door zonder onderbreking.

Een vaste trap?

In elk geval hebt u nood aan een vaste trap naar uw zolder. Een traditionele vaste trap neemt heel wat ruimte in. Er bestaan evenwel mooie ruimtebesparende oplossingen, zoals bijvoorbeeld een draaitrap of een trap met inbouwkasten.

 

SD transformeert uw ongebruikte zolder in een kant-en-klare slaapkamer? Kom langs in onze showroom en we bespreken samen de mogelijkheden.