Jouw gevel bepleisteren

Vele mensen fleuren hun huis graag op door hun gevel een bepaalde look te geven, dit kan door middel van bepleistering. Het voordeel bij dit materiaal is dat het gemakkelijk is om complexe bouwdelen mee te bekleden. Bepleistering is doorgaans niet de goedkoopste optie, maar misschien wel het perfecte materiaal voor jou.

Soorten

bepleistering
Bij gevelbepleistering kunnen we twee soorten onderscheiden, namelijk de minerale – en kunstharspleisters. De minerale pleister is op basis van cement waardoor het een ruwere structuur krijgt. Dit materiaal is minder waterafstotend, maar heeft wel een zelfreinigende eigenschap. Regen zal ervoor zorgen dat het vuil verwijderd zal worden, je kan stellen dat de regen het vuil eraf spoelt. Heb je liever een glad en strak oppervlak? Dan kiest u best voor een bepleistering uit kunsthars.

 

Bescherming

bepleistering
Bepleistering is een materiaal waarbij je een sterker effect gaat krijgen van de weersinvloeden, daarom is het belangrijk dat u hier enkele voorzorgsmaatregelen voor treft. Zo laat u uw gevel best niet tot aan de grond bepleisteren aangezien het opspattend water vuil met zich mee kan brengen. Kies ervoor om een 30 cm van de grond te blijven. Bekleed deze leegte met een plint van bijvoorbeeld blauwe hardsteen.

Eveneens kan het afdruppende water van de dorpels een vervuilend spoor nalaten. Een oplossing voor dit probleem is dat u een ophoging of een siliconen laag aan de randen van de dorpels voorziet. Hierdoor zal het overtollige water niet langs de zijkanten, maar langs het midden afdruipen waardoor jouw bepleisterde muur niet vervuild wordt.

 

Wanneer?

Gevelbekleding bepleistering - Herentals
In het eerste jaar van het metselwerk van uw buitenmuren kunnen er barsten ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u met het bepleisteren van uw gevel wacht tot één jaar na het metselwerk. Ook de weersomstandigheden spelen hierin een rol. Bij felle regen of zon is het niet verstandig om jouw gevel te bepleisteren want dit heeft namelijk negatieve gevolgen op de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

 

 

 

Interesse in het omtoveren van baksteen tot een mooie, unieke gevel? Neem zeker en vast contact met ons op of kom langs in onze showroom voor een persoonlijk gesprek.