Pvc ramen of toch aluminium?

Of het nu voor een nieuwbouw of renovatie is. Op een bepaald moment moeten we ons allemaal de vraag stellen: voor welk materiaal kies ik? Niet makkelijk om daar eentje uit te kiezen.Het is allemaal afwegen wat het beste bij jou en jouw wensen past. Daarom is het van belang de soorten materialen die je aanspreken even onder de loep te nemen. Voor al de mensen die een zoektocht houden naar het geschikte materiaal voor hun ramen, help ik je alvast op weg. Je hebt drie soorten: hout, pvc of aluminium. Hout is natuurlijk een hele andere tak, daarom spits ik me vandaag even toe op pvc en aluminium.

 

Het materiaal

Aluminium ramen - Herentals
Van beide materialen zal je geruime tijd kunnen genieten. Zo kan ik je meedelen dat de levensduur van pvc en aluminium op ongeveer 30 jaar ligt. Aluminium heeft zijn duurzaamheid te danken aan het feit dat het voor 100% recycleerbaar materiaal is. Dit is dus niet alleen goed voor ons, maar ook voor het milieu.
Aluminium heeft het grote voordeel dat het niet kromtrekt, niet roest en niet barst. Bij pvc daarentegen moet je opletten voor krassen.

 

Wanneer kies je wat?

ramen en deuren
Pvc is minder robuust dan aluminium waardoor de profielen zwaarder zullen moeten zijn voor dezelfde stabiliteit. Dit materiaal is dus niet de beste keuze indien uw ramen uit grote glaspartijen bestaan of gebogen zijn.

 

Het onderhoud
Aluminium ramen - Geel

Onze ramen vragen toch een regelmatige schoonmaak. Denk maar aan de regen, opvliegend stof van voorbijrijdende auto’s, … Bij aluminium mag je geen chemische producten gebruiken, deze zorgen ervoor dat de beschermlaag sneller aangetast wordt. Een vochtige doek, wat koud water en een ph- neutraal schoonmaakmiddel is prima om jouw aluminium ramen te poetsen.
Bij pvc ligt dit net iets anders. Zoals eerder vermeld is dit materiaal gevoeliger voor krassen. Indien je dit met te weinig water poets heb je dus kans dat er krassen ontstaan op de profielen. Kies dus ook best een moment wanneer de zon niet te fel schijnt, anders droogt het water te snel en heb je hetzelfde gevolg.

 

Op zoek naar een firma die jouw ramen en deuren plaatst. Lees op onze website waarom SD de perfecte keuze is! Liever een persoonlijk gesprek met onze projectleider? Maak hier alvast jouw afspraak!