Tips voor een perfecte badkamerindeling!

De ideale badkamerindeling vinden, vormt steeds een grotere uitdaging, zeker nu de woonruimtes steeds maar verkleinen. Wij reiken jou in deze blog verschillende handige tips aan om de perfecte badkamerindeling te bereiken. Bedoeling is om jouw kleine badkamer een maximaal gevoel van ruimte te geven.

 

Tip 1: maak de badkamerindeling niet te overvol

Badkamer - Herentals

De belangrijkste tip voor de ideale badkamerindeling: respecteer de beschikbare ruimte en prop niet alles overvol. Plaats geen inloopdouche én bad wanneer je daarvoor maar net de ruimte heb. Durf kiezen en zaken weglaten. Een propvolle badkamer geeft een chaotisch en druk gevoel.

 

Tip 2: plaats grote spiegels.

Badkamer Antwerpen

Spiegels zijn het beste hulpmiddel om een kleine ruimte groter te maken. Voorzie een grote spiegel op de plaats waar het daglicht binnenkomt. Bedoeling is dat de spiegel dit natuurlijk licht maximaal reflecteer in de ruimte. Gebruik spiegels zonder omranding en laat de spiegel aansluiten bij de meubels of muren. Dit vervaagt het verschil tussen ruimte en reflectie.

 

Tip 3: kies de juiste kleuren.

Badkamer westerlo

Ook de kleuren hebben een grote impact op de manier waarop een badkamerindeling aanvoelt. Kleuren beïnvloeden het geval van ruimte en bepalen de sfeer. We geven graag enkele tips om kleur op de juiste manier in te zetten. Kies een kleurrijk accent. Geef je voegen een lichtere kleur in vergelijking met de kleur van de tegels. Maak het niet te druk: beperk decoratieve prints en texturen tot slechts één muur of een kleinere oppervlak. Gebruik verf die het natuurlijke daglicht reflecteert. Ook met decoratie en accessoires kan u kleur in de badkamer brengen.

 

Tip 4: plaats weloverwogen de verlichting.

Badkamer te Balen

Ook de verlichting heeft een grote invloed op hoe mensen een badkamerindeling ervaren. Combineer daarbij algemene en indirecte sfeerverlichting. De algemene verlichting bouw je best in het plafond in, voor een extra ruimtelijk gevoel. De indirecte verlichting is ideaal om het lengtegevoel te versterken, bijvoorbeeld een LED-strip onder uw bad of badkamermeubel.

 

Tip 5: integreer glazen wanden in je badkamerindeling.

Badkamer Geel

Moet je de badkamer indelen voor het plaatsen van een inloopdouche? Gebruik dan een glazen wand in plaats van een volle badkamer. Voor de nodige privacy kan je steeds het glas mat maken met een zandstraalgravure.

 

Tip 6: ga op zoek naar slimme bergruimte.

Badkamer Geel

Hoge kolomkasten bieden veel opbergruimte, maar geven een benauwd gevoel. Lage kasten nemen dan weer veel plaats in. Lage kasten kan je evenwel een meerwaarde geven door ze ook als zitbank te laten gebruiken. Om extra bergruimte te creëren is het vooral belangrijk om de ‘verloren plekjes’ naast het bad, de douche of het toilet te optimaliseren.

Droom jij van de perfecte badkamerindeling? Schakel dan SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw in. Wij richten jouw volledige badkamer in met badkamermeubels op maat. Contacteer ons of kom langs in onze showroom.