Tover jouw zolder om in een leefruimte mede dankzij een dakkapel

Als we ons huis aankopen of de plannen opmaken voor de bouw is het meestal zo dat onze toekomst er nog heel anders gaat uitzien. Zo denk ik maar aan kinderen, huisdieren,… Dit zijn allemaal factoren waar we rekening mee moeten houden. Natuurlijk ligt onze toekomst nog niet vast. Zo kan het maar net zijn dat u een hobby ontwikkeld en dat het handig is hiervoor een eigen ruimte te hebben. Ik denk bijvoorbeeld aan naaien. De zolder is de ideale kamer om te renoveren van een duffe opbergplaats naar een leuke creatieve kamer. Wat mag er dan zeker niet ontbreken? Voldoende daglicht!

 

Waarom een dakkapel?

dakkappel
Er zijn twee manieren om daglicht binnen te brengen op de zolderkamer: een dakkapel of een dakvenster. In dit geval zou ik persoonlijk kiezen voor een dakvenster en wel om volgende redenen. De zon schijnt logischerwijze op het dak, indien u een dakvenster plaatst zal de zon ook rechtstreeks op het dakvenster schijnen. Hierdoor zal de temperatuur fors stijgen en afhankelijk van de inrichting in de ogen schijnen of op je rug branden. Ook zal je dankzij een dakkapel meer ruimte creëren.

Hoe pakt SD dit aan?


Dakkapel - VorselaarDakkapel - Vorselaar
Ik snap dat je denkt ik neem een dakvenster want dit heeft minder om handen. Maar wij van SD Schrijnwerkerij zorgen ervoor dat alles op één dag geklaard is. Dit dankzij het voorbereidende werk dat plaatsvindt in ons atelier. Onze vakmensen vervaardigen reeds het houten frame zodat er geen tijd verloren wordt op de werf. Hoe gaan wij juist te werk?

Allereerst worden de pannen verwijderd. Vervolgens kan er een opening worden gemaakt waarin het dakkapel zal geplaats worden. Dan zal er geconstateerd worden of de dakconstructie verstevigd moet worden met extra balken al dan niet. Zijn al deze stappen afgerond dan kan het dakkapel geplaats worden. Net zoals uw dak zal ook uw dakkapel wind – en waterdicht gemaakt worden.

Tot slot moet er nog gezorgd worden voor een mooie look. Je kan kiezen tussen een hellend of vlak dak. Voor een hellend dak wordt er gebruik gemaakt van pannen. Kies je voor een vlak dak zal er kunststof gebruikt worden. Om de buitenkant te bekleden kan je kiezen uit hout, aluminium of kunststof.

 

Wens jij een dakkapel te laten plaatsen? Of misschien wel een zolderrenovatie? Neem dan zeker en vast contact met ons op. Uiteraard kan je ook altijd onze showroom bezoeken voor een persoonlijk gesprek.