Uitvoering gevelbekleding en terras te Geel

Samen met bouwheer BE-Trans en architectenbureau ‘Wastiau’ hebben wij een mooi project opgeleverd. We hebben de gevel – en terrasbekleding aangebracht van het nieuwe kantoorgebouw van BE-Trans te Geel.

 

Gevelbekleding

Voor de gevelbekleding werd er gewerkt met een thermowood geschaafd in wisselende plankbreedtes. Tussen de planken werd telkens een voeg van 5mm voorzien.  Deze planken hebben een bruine, houtachtige kleur. Om aan de wensen van onze klant te voldoen werd er gebruik gemaakt van een sealer en perl color om het zwarte effect te krijgen, wat mooi contrasteert met het witte gebouw.

 

Zoals algemeen geweten is hout vrij brandbaar, dit houdt zeker risico’s in voor een kantoorgebouw. Hoe lossen we dit probleem op? Er werd een autoclaaf of drukvat gebruikt, door middel van vacuüm-druk wordt het hout brandvertragend behandeld. Het hout voldoet aan de brandnorm B-S2, D0. De S staat voor Smoke, dus rookontwikkeling, S2 wordt gebruikt bij vloerbekleding en andere bouwproducten. Dan hebben we nog D, dat staat voor Droplets, D0 wil zeggen dat er geen kans is op brandende druppels. Om dit hele proces af te sluiten wordt het hout in een droogkamer geplaatst, dit om de juiste vochtigheid in het hout te bereiken.

 

 

Opbouw terras - GeelZowel schuine pilaren, bloembak en-, gevel als een deel van de balustrade werden voorzien van brandwerend thermowood. Nu is het gebouw zelf al brandwerend, maar het moet natuurlijk ook bestand zijn tegen de dagelijkse natuurelementen. We streven naar een maximale levensduur van het materiaal. Hiervoor hebben we als extra bescherming het hout behandeld met een coating tegen het uitregenen.

 

 

Terras - Geel (uitvoering)

Voor het terras is er eerst een structuur (raamwerk) van balken aangebracht waarop de terrasplanken bevestigd werden. Deze structuur werd op tegeldragers vast gemaakt, zoals je kan zien op de foto. Het materiaal dat voor het terras werd gebruikt is de houtsoort padoek zonder groeven en met vier afgeronde hoeken met een tussenvoeg van 0.5 cm.

 

Graag bedanken wij bouwheer ‘BE-Trans’ en architectenbureau ‘Wastiau’ voor de aangename samenwerking.

 

Nog enkele foto’s van deze uitvoering:

 

 

 

Natuurlijk zijn er nog andere houtsoorten mogelijk, meer informatie vind je op onze website. Nog meer informatie nodig? Kom zeker eens langs in onze showroom.