Waarom mag een stoomoven niet missen in jouw keuken?

Een stoomoven is dé perfecte oplossing voor gezinnen die geen tijd hebben om te koken, want de kinderen hebben hulp nodig bij hun huiswerk. Er moeten nog boodschappen gedaan worden na het werk, … Maar ook voor de personen waarbij de focus op hun carrière ligt. Ik vertel jou graag waarom!

De voordelen

Moderne keuken - Herentals

Een stoomoven is niet alleen tijdbesparend en energievriendelijke. Een stoomoven is ook nog eens gezond! Dankzij het koken met stoom behoudt het voedsel wel 50% meer vitamines en mineralen. Hierdoor blijft ook de smaak van het product beter behouden. Daarbuiten heb jij bij een stoomoven geen vetstof nodig waardoor de calorieën beperkt blijven.

Niet alleen onze gezondheid zal erop vooruitgaan, maar ook het product zelf komt beter tot zijn recht. Omdat het voedsel niet in het water ligt, zoals bijvoorbeeld aardappelen, worden de kleur, sappen en textuur van het product beter bewaard. Ook is het toevoegen van zout overbodig, uiteraard is dit persoonlijke smaak.

Dankzij de vochtige hitte zal je lekker stukje vlees niet uitdrogen en lekker mals blijven. Bij vis heb je weer het voordeel dat het zijn structuur mooi behoudt. Een extra pluspunt is dat hierdoor je vlees de kruiden en specerijen beter opnemen.

Wat kan je allemaal met een stoomoven klaarmaken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit gaat van groenten en aardappelen tot vlees en vis. Van pasta, risotto en brood tot gebak en dessert. Een stoomoven is dus geschikt voor dagelijks gebruik en voor al je gerechten.

 

De soorten stoomovens

Modern keuken te Keerbergen

We starten met de basic stoomoven. Deze over verwarmt tot maximaal 100°c. De stoom wordt in een externe unit opgewerkt. De oven blaast deze vervolgens in de bereidingsoven. Het opwekken van stoom gebeurt uiteraard niet zomaar, hiervoor is water nodig. Dit water kan voorzien worden door middel van een reservoir of een vaste wateraansluiting.

De hogedrukstoomoven of de steamer is een echte eyecatcher in jouw keuken dankzij de ronde deur. Deze oven verwarmt tot maximaal 120°c. Het bereiden van je maaltijd gaat wel tot 50% sneller als bij de basic stoomoven. Ook heeft de steamer een aparte watertoevoer en – afvoer.

Tot slot hebben we nog de combistoomoven. Dit is een klassieke over of microgolfoven in combinatie met stoomfuncties. Bijvoorbeeld bij het bakken van brood zal je brood lekker luchtig vanbinnen zijn, maar met die heerlijke krokante korst aan de buitenkant.

 

Wist je dat …

  • Je met een stoomoven kan je stomen, ontdooien en verwarmen
  • De tijd voor het bereiden van een maaltijd voor 1 of 5 personen gelijk is
  • Diepvriesproducten of verse producten geen invloed heeft op de bereidingstijd
  • Een stoomoven snel en makkelijk schoon te maken is
  • Er geen kalkafzetting is bij een stoomoven

 

Opzoek naar een specialist voor jouw nieuwbouw of renovatiekeuken? Wij helpen je graag verder! Kom langs in onze showroom en samen realiseren wij jouw droomkeuken!